Voor sommige zit het er al op en anderen (zoals mijzelf) hebben nog 1 weekje vakantie. Dan zit de zomervakantie er weer op. Een periode van rust. Genieten van je vrienden, je partner, je gezin of met jezelf zijn. Veel naar buiten. Weinig werk. Maar dan…. Het werk gaat weer beginnen en het kan verdomde lastig zijn om daar weer in te komen. Daarom geef ik je deze week 7 tips, zodat jij weer met een lekker gevoel kunt starten met jouw werk.

7 tips hoe je na je vakantie weer in je ‘werkspirit’ komt

 1. Know your “why”

Wij werken wat af als ZZP’er. Wij kennen geen dagen van 09.00 tot 17.00 uur en velen vinden het ook een uitdaging om tijdens de vakantie echt volledig vakantie te nemen. Dus weten waar je het allemaal voor doet, is super belangrijk. Waar doe je het eigenlijk allemaal voor? Wat is jouw missie? Wat wil je graag bereiken met wat je doet en hoe doe je dat?

Tip 1: maandag 4 september van 10.00-14.00 kun je (gratis) kennis maken met mijn programma wat 11 september start. Ik neem je hiernaast ook mee in een stukje training waar we onder ander in zullen gaan op jouw missie. Wil je erbij zijn? Stuur dan snel een e-mail naar info@myra.nl (er zijn nog 5 plaatsen beschikbaar).

 1. Weet je dromen

Misschien ben je er in de vakantie wel achter gekomen dat je een andere richting op wilt gaan. Andere klanten helpen, een andere business of een ander business model. Of misschien ben je juist wel nog sterker gaan voelen dat wat je altijd al deed, hetgeen is wat je verder uit wilt breiden. Hoe dan ook, weet wat je dromen zijn. Wanneer je jouw droom weet, weet je waar je het voor doet en dit motiveert je weer om te met veel energie en spirit te werken.

Tip 2: maak vandaag een uurtje de tijd vrij om jouw dromen (datgeen wat je binnen x-aantal jaar graag wilt bereiken) op papier te zetten. Hang dit op een zichtbare plek op, zodat je altijd in touch met je dromen blijft.

 1. Stel doelen

Je dromen wil je halen. Hoe ga je dit doen? Wat moet jij realiseren met jouw business, om jouw dromen te realiseren? Dit doe je op een gemakkelijke manier:

 1. Schrijf je droom op
 2. Druk deze droom uit in omzet die je moet behalen om dit te kunnen realiseren
 3. Bekijk nu jouw producten/diensten
 4. Stel vast hoeveel van jouw producten/diensten je moet verkopen per maand, om jouw droom te bereiken
 5. Bepaal vervolgens welke acties (zoals marketingacties) je hiervoor moet ondernemen, om dit te behalen

Tip 3: vind je het lastig om dit alleen te doen? In het Community Building STAR Programma, krijg je iedere maand een live training waar je niet alleen leert hoe je (o.a.) bovenstaande voor jouw business doet, maar dit ook direct implementeert. Meer informatie vind je hier.

 1. Enjoy the ride

Jouw dromen hoeven niet in 1 maand gerealiseerd te worden. Dat mag in stapjes. Want weet je, vaak is de weg ernaar toe nog veel leuker dat het behalen van je doelen. Dus geniet ook van dit proces. “Hak” jouw dromen in stapjes en beloon jezelf ook met leuke dingen wanneer je iets wat je graag wilde bereiken, hebt bereikt. Zo kan het je droom zijn om financieel vrij te zijn. Om dit te realiseren wil je zichtbaarder zijn en hiervoor wil je graag in de media komen, wat je bijvoorbeeld ook leert in het Online Community Building Programma. Een leuke beloning kan zijn om in een fancy restaurant te gaan eten (zonder op de prijs te letten), waar je normaal nooit zou gaan eten.

Tip 4: maak ‘tussendoelen’ en koppel hier beloningen voor jezelf aan. Dat is niet alleen een hele leuke motivatie, dat maakt de weg naar je succes ook nog eens een stuk leuker.

 1. De eerste week, take it slow

Verwacht niet te veel van jezelf de eerste week, hou het realistisch. Wat is er nou echt nodig en wat kan nog wachten? Start de week met opschrijven wat je vindt dat je allemaal moet doen. Verdeel deze taken vervolgens in taken die echt deze week moeten en die kunnen wachten tot later deze of volgende maand. Zo hou je overzicht, creëer je rust in je hoofd en weet je heel goed waar je aan toe bent.

 1. Plan een dagje ‘netwerken’ in

Met de meeste van je klanten heb je een tijdje geen contact gehad. Plan een dagje in om deze contacten weer op te pakken. Bel je (oude) klanten om ze te vragen hoe het gaat. Al duurt het gesprek maar 5 minuutjes, mensen vinden het altijd leuk wanneer je interesse in ze hebt. En door leuke gesprekken die jij voert, krijg jij ook weer meer motivatie en energie om je tanden in je business te bijten.

 1. Just do it

Een misschien flauwe inkopper, maar het is wel waar. Maar weinig mensen hebben na de vakantie zin om weer aan de bak te gaan. Of je nou werkt voor een werkgever, als zzp’er of als freelancer. Het is eventjes door de zure appel heen bijten om vervolgens weer de energie en zin te krijgen die je voor de vakantie had. En heb je hulp nodig om weer on track te komen? Wil je echt goed starten en je bedrijf in het tweede deel van het jaar in een stijgende lijn laten groeien? Ik nodig je heel graag uit voor het Online Community Building Programma wat 11 september start. Ik leer je jouw bedrijf op een slimme manier neer te zetten (geen uurtje factuurtje meer). Je leert hoe je een inspirerende actieve Community opbouwt en uitbreid waardoor je gemakkelijker klanten werft en meer omzet. Natuurlijk gaan leer je hoe je zichtbaar bent op een manier die bij jou past en hoe je hier meer klanten mee werft en ik leer jou hoe je gemakkelijk in de media komt!

Tip 5: 31 augustus om 20.30 uur geef ik een gratis webinar “boost your business, boost your community”. Je kunt je hier inschrijven.

Tot slot: maandag 4 september van 10-14 uur geef ik een gratis training in Amsterdam. Ik heb hier nog 2 plekken beschikbaar. Wil je erbij zijn? Stuur dan een e-mail naar info@myra.nl. 

Lief Myra