Deze vraag krijg ik heel erg vaak “moet ik nou een open of een besloten Facebook Community aanmaken?” In dit artikel vertel ik je meer over de voor- en nadelen van een open Facebook Community. Er is overigens niets goed of fout is, er zijn echter verschillen. In dit artikel vertel ik je de voordelen en de nadelen van een open Facebook Community. Hier lees je de voor- en nadelen van een besloten Facebook Community.

Open Facebook Community

Een Open Facebook Community is een Community op Facebook waar je ‘lid’ van kunt worden door op de ‘like’ knop te drukken. Je hoeft hier dus niet zoals in een besloten Community lid van te worden. Hiernaast is alles wat in de Community gebeurd direct zichtbaar, zelfs wanneer je de pagina nog niet geliked hebt. Bekijk hier het voorbeeld van de open Community van Happy Single Moms die ik heb opgezet.

Voordeel open Facebook Community

  1. Meer zichtbaarheid

Doordat jouw Community open is, kunnen jouw volgers berichten van jou delen. Hierdoor zul jij dus (zonder dat je er ook maar 1 cent voor hoeft te betalen) meer zichtbaar zijn. Hoe je hier maximaal gebruik van kunt maken, leer ik je hier.

  1. Meer natural likes

Een groot voordeel van een open Facebook Community is dat alles wat hier gedeeld en/of geliked wordt, zichtbaar is op de tijdlijn van de persoon die een comment maakt. Hiernaast kun je mensen taggen en berichten delen. Dit zal er in de meeste gevallen voor zorgen, dat jouw open Community natural likes krijgt (likes waar je niet voor hoeft te betalen door middel van een advertentie).

Nadeel open Facebook Community

  1. Minder activiteit

Dit hangt natuurlijk wel een beetje af van het onderwerp, maar wanneer je een open Community hebt, zal de activiteit in je groep over het algemeen wat minder zijn ten opzichte van een besloten Community. Vooral wanneer je een Community hebt waar persoonlijke en/of kwetsbare dingen worden gedeeld zal dit opgaan. Wanneer je namelijk weet dat hun vrienden alles kunnen zien wat ze schrijven, zullen ze minder snel een comment maken of iets delen.

  1. Minder veilig

Jouw volgers zullen jouw Community over het algemeen minder veilig vinden omdat alles wat zij schrijven, voor iedereen zichtbaar is.

De voor-en nadelen van een besloten Facebook Community, kun je hier lezen.

DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Facebook, LinkedIn, Twitter knoppen te drukken. Zo kunnen meer ondernemers in jouw netwerk van dit artikel profiteren.