We zijn vaak bezig met de buitenwereld. Wat een ander van ons zal denken. Dit kan zelfs een reden voor jou zijn om bepaalde veranderingen -die je het liefste zou willen doorvoeren- niet doorvoert. “Kan ik dit wel doen?” “Is het niet een te grote verandering?” “Vinden mensen me nog wel leuk?” Best logisch…

We zijn namelijk allemaal op zoek naar (h)erkenning. En onze angst is uitsluiting.

Maar in the end geloof ik erin, dat we aantrekken wat we aan willen trekken, wanneer we staan waar we voor staan. En wanneer jij iets wilt veranderen, dan is dat omdat dit goed voelt voor jou. Wanneer jij deze verandering doorvoert, sta jij dus echt waar jij voor staat. Hoe “gek” deze voor de buitenwereld ook lijkt te zijn. Al zal dat in de meeste gevallen meevallen. Sterker nog, ik denk dat je juist ook veel meer fans zult krijgen.

Zo stond ook in onlangs voor een grote verandering; het veranderen van de naam an mijn Facebook Community.

Toen ik startte met Business Coaching, werd het heel mooi voor me bedacht. “Jij bent een kei in Communities bouwen, dat kun je andere ondernemers leren.” Dat klonk wel logisch voor me, dus zette ik me zo in de markt. Om beetje bij beetje te voelen dat het knaagde. Want ik deed toch zoveel meer dan alleen dat. Ik hielp ondernemers een bedrijf goed op te zetten, structuren en strategieën bepalen, zichtbaarheid, online marketing en vooral ook een groot stuk persoonlijke ontwikkeling. Maar hoe ik dat duidelijk neer kon zetten of hoe ik dat de buitenwereld kon laten weten, daar liep ik in vast.

Meer en meer irriteerde ik me aan de “moderne manier” van je online business neerzetten. En die irritatie zegt niets maar dan ook niets van de mensen bij wie ik die irritatie voelde. Het zei alles over mij. Namelijk dat deze manier van business voeren niet bij mij past. Ik had de keuze; of me blijven irriteren of een ‘tegenbeweging’ maken en laten zien waar ik dan voor sta.

De weg naar een succesvol bedrijf, is de weg naar jezelf.

Ik geloof erin dat je bedrijf sneller groeit en vooral ook op een manier groeit waar jij je lekker bij voelt, wanneer je eerst naar jezelf kijkt.

Kijken wat bij jou past, voelen wat goed voor jou voelt en daar je hele business op afstemmen. Zodat je huppelt door het hoge gras met een felle zon die op je blote armen schijnt, je bedrijf kan runnen.

Ton(nen) omzet generen? Hoe fijn zou het al zijn wanneer je lekker leeft!

Dingen doet die je graag doet en met een grote lach op je gezicht je klanten helpt om hun leven fijner te kunnen leven. De weg naar mijn hart, heeft me laten zien dat dat ook de weg is die ik mijn klanten wil laten bewandelen. En hierin zijn business building, community building, zichtbaarheid, online marketing slechts tools.Tools die ik heus wel gebruik en zeker heel goed in ben.

Maar niet voordat je de weg naar je hart bewandeld is. Kijken waar je overtuigingen en angsten vandaan komen.
Onderzoeken hoe het komt dat het niet gaat zoals je wilt, je niet de juiste (of helemaal geen) klanten aantrekt of je continu in dezelfde valkuilen trapt.

Vorige week veranderde ik daarom mijn Tribe Builders Community naar een nieuwe naam:
Van hard naar hart werken“. Precies zoals ik geloof dat het mag zijn.

De naam van de groep is veranderd in een naam die zoveel meer past bij wie ik ben en waar ik in geloof.  Ik geloof er namelijk in, dat je wanneer je werkt vanuit je hart, je bedrijf veel meer stroomt.  Niet alleen zal het veel meer stromen, het wordt gewoon heel veel leuker om een bedrijf te hebben!

“De weg naar je hart”. Het lijkt zo logisch he. Voelen wat je voelt. Handelen vanuit je intuïtie. Maar ervan weg lopen is eigenlijk zoveel meer gemakkelijker.

Want jezelf in de spiegel aankijken is niet altijd leuk. Ontdekken waar patronen vandaan komen doet pijn. Door de sh*t heen…Dat kan pijn doen, heel veel pijn! Soms zelfs zoveel pijn, dat er niet naar kijken echt veel makkelijker is!

Maar…. Ik geloof erin dat wanneer je dat doet, het een weerslag op je bedrijf zal hebben. Dat kan snel gebeuren, of jaren duren, maar het gebeurd. Die bal die je in jezelf onder water drukt, wilt namelijk vroeg of laat omhoog. En wanneer je dat aangaat. Dat groei je! Niet alleen persoonlijk, maar ook jouw bedrijf zal groeien.

Daarom hartwerken. Aangaan wat je aan hebt te gaan, zodat je jouw bedrijf kan laten groeien vanuit hart en flow.
Ik help niet alleen je bedrijf groeien, ik help je eerst zelf te groeien