Het was 2013, ik was aan het einde van mijn zwangerschap. Wat voelde ik me er alleen voor staan. Ondanks de lieve vrienden en familie om me heen. Ik was zwanger, mijn ‘partner’ had besloten geen deel van het leven van onze dochter te willen maken en ik stond er dus alleen voor. Ik voelde me letterlijk de enige in de wereld die zwanger was en alleen. Waar waren toch al die vrouwen? Ik zocht me rot online, maar ik kon niets vinden. Wat wilde ik graag in contact komen met gelijkgestemde zodat ik wat herkenning kon vonden en kon praten over de dingen waar ik mee zat.

Later besefte ik me, dat iedereen op zoek is naar een gelijkgestemde. Het maakt niet uit waar je ‘last’ van hebt. Heb je een bepaalde ziekte of aandoening? Dan is het fijn om met iemand te spreken die hetzelfde heeft. Heb je een kind met een special need? Dan is het fijn om met andere ouders te spreken die in dezelfde situatie zitten? Heb je een passie? Dan is het fijn om met andere mensen te spreken die ook die passie hebben. En ga zo maar door.

Zo is dat vast ook in jouw Business. Wat je ook doet, jouw klant heeft een bepaalde pijn.

Dus het is ook voor jouw klanten ook heel erg fijn om met elkaar in contact te komen. Zodat ze (h)erkenning vinden, met elkaar kunnen sparen, elkaar tips en ideeën kunnen geven, ze het gevoel geven dat ze niet de enige in de wereld zijn en elkaar kunnen upliften. En wanneer je dat je klant geeft, dan heb je eigenlijk een Community. Een groep van gelijkgestemden de dezelfde pijn hebben of hetzelfde doel voor ogen hebben.

Zo creëerde ik ook een groep van gelijkgestemde, een Community. Wat er niet was, dat wilde ik zelf op zetten. Een Online Community voor zelfstandige moeders zodat ze met elkaar in contact konden komen. Voordat ik hiermee begon, had ik nooit kunnen bedenken waar dat toe zou leiden. Ik startte met Facebook en ik geloof nog steeds dat hier de start van een goede Community begint. In 1 jaar tijd, had ik meer dan 10.000 actieve Facebook volgers en inmiddels zijn dat er ruim 16.000 (terwijl ik niet meer actief ben in deze Community). Wow! Duizenden zelfstandige moeders die ik aan het helpen was. En dat werden er tienduizenden, want ik bouwde een blogsite, waar maandelijks meer dan 50.000 bezoekers opkwamen.

Vaak vragen mensen, wat nou het nut is van een Community? Daar vertel ik je meer over in dit artikel ‘7 redenen waarom iedere ondernemer een Community zou willen hebben‘. Een van de redenen is dat je echt levens beïnvloed, maar echt! Ik zal je 1 van de vele voorbeelden geven van de levens die geraakt zijn door mijn Community:

“Jouw droom om Happy Single Moms te creëren heeft mij geholpen en helpt me nog steeds om me niet alleen, anders en raar verloren te voelen. Ik heb zo ontzettend veel aan deze community die er zonder jou niet geweest was.”

Kun je je voorstellen, dat dit het gevoel van tienduizenden vrouwen is? Tienduizenden vrouwen die zich dankzij een “simpele” Community niet meer alleen, anders en raar verloren voelen? Wow, dat is toch groots! En dat kan iedere ondernemer voor zijn klanten betekenen. Zo kun je ook op een veel gemakkelijkere manier geld verdienen wanneer je een Community hebt. Daar lees je meer over in het artikel ‘3 manieren om geld te verdienen met je Community‘.

Na deze Community opgebouwd te hebben, zag ik in dat er zooooveel mogelijk is met een Community. Ondernemers die echt veel meer levens positief kunnen beïnvloeden, door het hebben van een Community. Daarom besloot ik andere te leren wat ik zelf had opgezet. Een grote, actieve, winstgevende en succesvolle Community. Ik wilde ze leren:

  • Hoe ze een grote en actieve Facebook Community op bouwen
  • Hoe ze een eigen Online Community opbouwen zodat ze ook het voordeel van een grote maillinglijst zouden hebben
  • Hoe ze (veel) geld gaan verdienen met een Community
  • Hoe ze veel zichtbaarder worden (hoe je zichtbaar wordt, lees je hier) op een manier die bij hun past

Mijn Online Programma is een van de voorbeelden waar ik ondernemers leer hoe ze dit kunnen doen. Het is namelijk mijn missie om de levens van miljoenen mensen positief te beïnvloeden en ik weet dat een Community dit veel sneller realiseert. Zodat iedere Business Owner op dagelijkse basis dit soort berichtjes krijgt:

“Ik volg jouw blog al een tijdje en langs deze weg wil ik je laten weten hoe sterk ik het van je vind dat je Happy Single Moms hebt opgezet. Een super goed initiatief en een inspiratiebron voor velen. Ook voor mij! Je hebt me geïnspireerd met jouw blog en ik put daar op een of andere manier heel veel kracht uit.

Het heeft me een drempel over geholpen, namelijk dat we als single mama’s elkaar kunnen helpen door ons verhaal te vertellen en te vertellen hoe we in het leven staan en hoe we met de situatie om gaan. Dus Myra, dankjewel voor de inspiratie die je me hebt gegeven. Je mag trots zijn op je prachtige kindje en op hoe sterk jij in je schoenen staat.”

DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Facebook, LinkedIn, Twitter knoppen te drukken. Zo kunnen meer ondernemers in jouw netwerk van dit artikel profiteren.