Zichtbaarheid is iets wat iedereen roept tegenwoordig. “Je moet zichtbaar zijn.” Nu ben ik het daar wel mee eens, hoewel niets natuurlijk “moet”. Zichtbaar zijn geeft je een hele mooie kans, om aan je klanten te laten zien dat je er bent. Kijk naar mijn voorbeeld van mijn eerste Community Happy Single Moms, waar ik eerder een blog over schreef (hoe ik een grote Community opzette); ik voelde me de enige in de wereld. Wanneer er een organisatie zou zijn geweest (die er achteraf gezien wel was) die zichtbaar was geweest. Dan had ik me niet zo alleen hoeven voelen en dan was ik direct in contact gekomen met gelijkgestemden.

Daar zou ik ook zeker geld voor hebben willen betalen, dus die organisatie zou ook nog eens makkelijk hebben kunnen verdienen. Dus ja, zichtbaarheid kan jouw Business zeker helpen waardoor jij niet alleen makkelijker meer omzet gaat genereren, je gaat ook nog eens veel meer levens positief beïnvloeden. Want is dat niet waar we het allemaal voor doen? We hebben een missie en die willen we graag waar maken!

Hoe word je zichtbaar? Ik geef je 3 belangrijke tips:

  1. Weet je missie

Waar doe je het voor en waarom doe je wat je doet? Wanneer je heel duidelijk je missie weet, kun je dit ook naar buiten toe communiceren. Wanneer jij een missie hebt, kom jij en veel krachtiger over en mensen weten heel duidelijk wat je doet en waarvoor ze bij jou moeten zijn.

  1. Zichtbaar zijn vanuit jou, niet vanuit een ander

Doordat we allemaal zichtbaar ‘moeten’ zijn, zie je veel ondernemers andere ondernemers kopiëren. Daar is opzich niets mis mee. Een van de meest succesvolle ondernemers in de wereld Tony Robbins zegt niet voor niets “model the best”. Maar doe dit wel op een manier die bij JOU past! Je valt namelijk echt door de mand wanneer je niet authentiek bent. Wanneer je bijvoorbeeld vlogs gaat maken omdat jouw role model dit doet, maar je staat stokstijf op die video, zonder ook maar een lachje en gebroken stem, dan kan zichtbaarheid ook tegen je werken.

Wanneer jouw klant namelijk iemand ziet die niet authentiek is en zich totaal niet comfortabel voelt op de film, hoe groot is de kans dan dat zij met jou willen werken? Sterker nog, je maakt de kans echt heel erg groot jouw potentiele klanten juist NIET met je willen werken. Wanneer je dus iets wilt doen om zichtbaar te zijn, maar je bent er nog niet zo sterk in of je hebt nog wat ontwikkeling nodig, investeer dan eerst hierin. Bijvoorbeeld door met een goede Business Coach te werken die verstand heeft van zichtbaarheid en uiteraard zelf zichtbaar is. Je wilt niet iets van iemand leren die het zelf nog niet onder de knie heeft. Meer informatie klik hier.

Laat je echter hierdoor niet weerhouden om het niet te doen, zie tip 3.

  1. Ga in die actie modus!

Wanneer we iets lastig vinden, weten we maar al te goed excuses voor onszelf te bedenken waarom we het niet zouden doen. Bijvoorbeeld zoals bij tip 3 genoemd, je bent misschien nog niet zo sterk in vloggen dus besluit je het niet te doen. Je leert het echter alleen door het ook echt te doen! Misschien deel je het dan nog niet direct voor het grote publiek, maar maak je vlogjes en deel je het met je familie of met je Business Buddies. Sta open voor feedback, zodat jij alleen maar beter kan worden en stap voor stap meer die zichtbaarheid op kunt zoeken.
Ben jij al een ster voor de camera? GO! Er is dan echt geen reden te bedenken waarom je niet zichtbaar zou kunnen staan. Pak je smartphone, ga naar Facebook en start af en toe een Facebook live. Vertel wat je aan het doen bent, deel een belangrijke les die je hebt geleerd of geef een waardevolle tip. Op die manier kun je natuurlijk ook vlogs maken.

Heel veel succes met zichtbaar zijn en ik zie jou heel graag online!

DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Facebook, LinkedIn, Twitter knoppen te drukken. Zo kunnen meer ondernemers in jouw netwerk van dit artikel profiteren.