Een van de meeste vragen die ik krijg is, of je als ondernemer een open of besloten Facebook Community moet hebben. Daar ga ik graag in dit artikel op in. Allereerst wil ik benadrukken dat niets goed of fout is, er zijn echter verschillen. In dit artikel vertel ik je de voordelen en de nadelen van een besloten Facebook Community. Hier kun je de voor- en nadelen van een open Facebook Community lezen.

Besloten Facebook Community

Een besloten Facebook Community is een Community op Facebook die –zoals het woord al zegt- besloten is. Dit wilt zeggen dat je niet zomaar in deze Community kunt kijken. Je moet de beheerder van de groep vragen of je lid mag worden van deze groep. Wanneer je niet geaccepteerd wordt, kun je dus ook niet zien wat er in deze groep gebeurd. Hier kun je een voorbeeld zien van de besloten Tribe Builders Community zien, die ik heb opgezet.

Voordeel besloten Facebook Community

  1. Veiligheid

Het voordeel van een besloten Facebook Community is dat mensen zich hier veiliger zullen voelen. Mensen kunnen immers niet zomaar kijken wat er allemaal in de groep gebeurd, hiervoor moeten ze eerst langs de beheerder. Een goede beheerder checkt eerst het profiel van diegene die lid wilt worden, zodat ze weten –zover als mogelijk- wie deze persoon is.

Zo bekijk ik voor mijn besloten Tribe Builders Community op Facebook ook altijd eerst wie diegene is die lid wilt worden. Mijn Community is alleen voor vrouwelijke onderneemsters, dus ik kijk of diegene vrouw is en of ze onderneemster is. Hiernaast bekijk ik ook –indien beschikbaar- de foto’s van deze persoon en bekijk ik de tijdlijn om te kijken of hier geen rare dingen op staan. Zo kan ik een zo veilig mogelijke Community creëren voor mijn Community leden.

  1. Activiteit

Het voordeel van een besloten Facebook Community is dat het aannemelijk is dat er meer activiteit in de Community zal zijn, vergeleken met een open Community. In een besloten Community kunnen hun eigen vrienden –mits die natuurlijk niet lid zijn van de Community- niet lezen welke posts zij in deze groep doen of welke reacties zij geven. Dit geeft mensen een veiliger gevoel, waardoor ze sneller zullen reageren.

Nadeel besloten Facebook Community

  1. Minder natural volgers

Het nadeel van een besloten Facebook Community is dat het moeilijker is om natural volgers (volgers waar je niet voor betaald door middel van een Facebook advertentie) te krijgen. Immers kun vrienden van jouw Community leden niet zien wanneer zij ergens een like op geven of een comment bij zetten. Ook kunnen jouw posts, video’s en of foto’s niet gedeeld worden.

De voor-en nadelen van een open Facebook Community, kun je hier lezen.

DEEL dit artikel met jouw netwerk, door op de Facebook, LinkedIn, Twitter knoppen te drukken. Zo kunnen meer ondernemers in jouw netwerk van dit artikel profiteren.